Nieuws

Jonge hengstenkeuring (december 2015)

Tijdens de jonge hengstenkeuring in december ontvingen twee WOF hengsten een voorlopige selectielicentie.
 
De zwartbonte Goran v.d. Vijfmorgen was één van de vijf goedgekeurde hengsten in de middenmaat. Deze hengst is 93 cm en heeft een pijpomvang van 13 cm. Goran is een zoon van Amigo van stal van Aschberg en Olilly-M v.d. Wechterholt (v. Fanster v.d. Gathe). Goran is in eigendom van de familie S. & M. Kruitbosch in Welsum.
 
In de grote maat ontving Gido v.d. Garderenshof een voorlopige selectielicentie. Deze zwarte zoon van Shadow v. Drieoka is in eigendom van de combinatie T. v.d. Pol uit Garderen en H.C. Hamer uit Wijhe. Gido meet 103 cm en de pijpomvang is 15 cm. Zijn moeder is Beauty v.d. Garderenshof (v. Up to date of Shetlane).
 
Eigenaren; van harte met dit succes!

 

Algemene ledenvergadering

Op dinsdagavond 24 november 2015 wordt de algemene ledenvergadering gehouden. Hiervoor zijn alle leden uitgenodigd.
 
Klik voor de agenda en meer informatie op onderstaande link.
 

 

25-10-2015: Donata v.d. Garderenshof Nederlands kampioen!

Tijdens het Nederlands kampioenschap in Lunteren wist Donata v.d. Garderenshof het Algemeen kampioenschap 3 jaar en oudere merries/ruinen te bemachtigen. We feliciteren Harold Hamer van harte met deze bijzonder knappe prestatie!
 
Foto: Nationaal kampioen Donata v.d. Garderenshof
 
De overige WOF kampioenen werden als volgt geplaatst in hun rubriek:
4e plaats: Jantal v.d. Zeedijk, G. Stremmelaar, Grafhorst
6e plaats: Indy v. Stal ´t Hunebed, A. Jansen, Steenwijk
2e plaats: Jeffrey v.d. Vijfmorgen, Fam. S&M Kruitbosch, Welsum
6e plaats: Graciëla of the Blue Stable, Comb. De Blaauw/Geerdink, Hoge Hexel
3e plaats: Gonneke v.d. Vijfmorgen, Fam. S&M Kruitbosch, Welsum
3e plaats: Chrystal Pearl of the Blue Stable, Comb. De Blaauw/Geerdink, Hoge Hexel
2e plaats: Chanel v.d. Garderenshof, K. v. Pijkeren, IJsselmuiden
2e plaats: Elly v.d. Garderenshof, H.C. Hamer, Wijhe

 

25-10-2015: foto´s kampioenen

De foto´s van de kampioenen, die door Leontien Ruissen zijn gemaakt, zijn toegevoegd onder de knop foto´s kampioenen. Op deze foto´s berust copyright. Er mag geen (digitale) kopie van gemaakt worden.
 
Foto: Gonneke v.d. Vijfmorgen, Algemeen jeugdkampioen 2015

 

28-09-2015: volledige uitslag premiekeuring

De volledige uitslag van de premiekeuring (per rubriek) is nu ook beschikbaar. 
 

 

23-09-2015: kampioenen premiekeuring

De premiekeuring van 2015 is weer achter de rug. Bij uitslagen vindt u de kampioenen van 2015, of klik op onderstaande link:
 
 

 

Denkt u aan het meenemen van het BVI?

Het bestuur heeft geconstateerd dat er een groot aantal BVI's niet zijn toegezonden met het deelnameformulier voor de premiekeruing. Het BVI is het (meestal gele of blauwe) Bewijs Van Inschrijving, wat u vindt in het paspoort. Hierop staat de afstamming van de pony vermeld. Tijdens de keuringsdagen wordt de behaalde primering op het BVI gestempeld. Indien u het BVI nog niet heeft opgestuurd, verzoeken wij u dit document mee te nemen naar de keuringsdagen en af te geven bij het secretariaat. Na afloop van de keuring kunt u het afgestempeld weer mee naar huis nemen. 
 
Ook ontvangen wij nog graag de BVI's van reeds gechipte veulens. Deze BVI's heeft het stamboekkantoor wellicht naar u toegezonden nadat u de pony's heeft opgegeven voor de keuring. Ook deze BVI's kunt u tijdens de keuringsdagen afgeven bij het secretariaat.
 
Wij wensen alle deelnemers veel succes met de laatste voorbereidingen voor de keuring!

 

Twee keuringsdagen

De opgaves voor de premiekeuring zijn binnen. Er is ongeveer hetzelfde aantal pony's opgegeven als vorig jaar, daarom heeft het bestuur besloten om de keuring op twee dagen te houden. 
 
Op vrijdag worden de enters en twenters gekeurd. We beginnen om 8.30 uur met de keuring. Eén jurykoppel zal de jeugdige pony's gaan keuren. We verwachten net na de middag klaar te zijn.
 
Zaterdags worden de veulens en oudere merries gekeurd. De aanvang is 9.00 uur. Er zullen twee jurykoppels zijn. 

 

Premiekeuring 2015

In 2015 wordt de jaarlijkse premiekeuring van fokvereniging West-Overijssel en Flevoland (WOF) gehouden op vrijdag 18 en zaterdag 19 september in manege Bartels te Mariënheem. Op vrijdag worden de enters en twenters gekeurd. De veulens en oudere merries verschijnen op zaterdag in de keuringsbaan.

Zoals afgesproken op de Algemene Ledenvergadering wordt er in principe op bovengenoemde 2 dagen gekeurd. Indien echter blijkt dat de inschrijving aanzienlijk beneden het aantal van vorig jaar uitkomt, dan zal de keuring alleen op zaterdag plaatsvinden. Mocht dit het geval zijn, dan zullen wij u hierover z.s.m. na het sluiten van de inschrijving informeren.

Inschrijven

Alle leden van fokvereniging West-Overijssel en Flevoland (WOF) hebben inmiddels een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Bent u geen lid van de fokvereniging, maar wilt u wel graag met uw pony’s deelnemen aan de keuring? Vraag dan een inschrijfformulier aan bij Ria Wolfkamp, tel. 0572-356509 of door te mailen naar ria@wolfkamp.net. De inschrijving sluit op 1 augustus 2015. 

 

Stamboekopname zaterdag 11 april 2015

De stamboekopname vindt plaats op zaterdag 11 april 2015 bij Manege Bartels in Mariënheem. We beginnen om 9.00 uur

De kosten voor de stamboekopname bedragen € 30,- per pony en dienen contant te worden voldaan. Het is belangrijk dat u het paspoort van de pony inclusief het gele bewijs van inschrijving meeneemt naar de stamboekopname! Wij verzoeken iedereen tijdig aanwezig te zijn. 

Voor de indeling zie: Tijdschema stamboekopname

 

Wilt u nog pony's opgeven voor de stamboekopname? Meld dit zo spoedig mogelijk bij Ria Wolfkamp: 0572-356509 of per mail naar ria@wolfkamp.net. 

 

Zomerkeuring Oost Nederland, noteer alvast in uw agenda!

 

22-02-2015: Stamboekopname, Algemene Ledenvergadering en Hengstenshow

Stamboekopname
De stamboekopname vindt plaats op zaterdag 11 april 2015 bij Manege Bartels in Mariënheem. U kunt de 3 jaar en oudere pony's hiervoor opgeven bij Ria Wolfkamp: 0572-356509 of per mail naar ria@wolfkamp.net. Ook is het dit jaar voor het eerst mogelijk om de pony's digitaal aan te melden voor de stamboekopname via mijn NSPS, dit laatste is mogelijk tot 4 april.
 
De kosten voor de stamboekopname bedragen € 30,- per pony en dienen contant te worden voldaan. Het is belangrijk dat u het paspoort van de pony inclusief het gele bewijs van inschrijving meeneemt naar de stamboekopname!
 
Algemene Ledenvergadering
Het bestuur nodigt alle leden van Shetlandpony Fokvereniging West Overijssel en Flevoland uit voor de Algemene Ledenvergadering op donderdag 19 maart 2015 om 20.00 uur in Manege Bartels, Boetelerveldweg 7 in Mariënheeml
 
Agenda:
1. Opening
2. Mededelingen/ingekomen stukken
3. Notulen van de Algemene Ledenvergadering 12 november 2014
4. Jaarverslag 2014
5. Financiële verantwoording
6. Verslag kascontrole commissie
7. Decharge van het door het fokverenigingsbestuur gevoerde beleid
8. Vacatures: kascommissie en bestuur
9. LAR en afvaardiging LAR, Algemene Ledenvergadering NSPS
10. Stamboekopname Mariënheem: 11 april 2015
11. Toekomst fokvereniging. Het bestuur wil met de algemene ledenvergadering tot besluitvorming komen over de premiekeuring in 2015. 
12. Fokdag en premiekeuring: 18 en 19 september 2015
13. Feestavond: eind oktober/begin november 2015. Suggesties zijn van harte welkom
14. Rondvraag
15. Sluiting
 
Wij rekenen op uw komst!
 
Hengstenshow Gasselte
Alle Shetlandpony hengstenhouders in de regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel worden uitgenodigd om met hun hengsten deel te nemen aan de hengstenshow in Gasselte op 28 maart 2015. U kunt rekenen op veel sfeer, goede informatie, een strodorp(je) en vanzelfsprekend prachtige hengsten. De aanvang van de hengstenshow is 19.00 uur. Er zal de nodige publiciteit aan de hengstenshow worden gegeven en er wordt net als in 2014 een grote publieke belangstelling verwacht. Net als vorig jaar worden er tijdens de verloting waardebonnen verloot, waarmee u tegen een zeer gereduceerd tarief een dekking kunt winnen. De organisatie streeft ernaar het succes van 2014 (met ruim 35 hengsten) te evenaren. 
 
U kunt uw hengsten tot 1 maart 2015 inschrijven (per post of mail) bij:
Arend Klaassens
Noorderes 5 
9497 PW Donderen
e-mail: info@staldebosrand.nl
 
Wat de organisatie van u vraagt is het opstellen van een kort promotieverhaaltje van uw hengst(en), de afstamming en index zijn bij ons bekend. Als de hengst al meerdere jaren nakomelingen heeft zijn er vast wel in het oog springende nakomelingen te vermelden.
 
De deelnemers van 2014 zullen door de organisatie telefonisch worden benaderd.  
 
Voor meer informatie over deze hengstenshow kunt u contact opnemen met:
J. Lanting: 06-23224545
H. Nijnuis: 06-22267223
P. Feiken: 06-14474200
P. de Wit: 06-22493129
A. Klaassens: 06-13103245
 
 

20-01-2015: Resultaten hengstenkeuring

De jaarlijkse hengstenkeuring van het Nederlands Shetland Pony Stamboek is op 9 en 10 januari weer gehouden in manege Bartels te Mariënheem. De hengsten van de hengstenhouders uit het fokgebied van de WOF ontvingen de volgende primering:
 
1e premie
Zoran v.d. Laake, eigenaar: G.A. de Jong te Wesepe
Fernondo v. Wenshall, eigenaar: H.C. Hamer te Wijhe
Facet-H v.d. Wechterholt, eigenaar: H.C. Hamer te Wijhe
Da Vincie-H v.d. Wechterholt, eigenaar: H.C. Hamer te Wijhe
 
2e premie
Elco v.d. Vijfmorgen, eigenaar: S. & M. Kruitbosch te Welsum
Bluemull Bonhoga, eigenaar: S. & M. Kruitbosch te Welsum
 
 

22-12-2014: Twee hengsten uit fokgebied WOF goedgekeurd

Op donderdag 11 december was Harold Hamer uit Wijhe succesvol tijdens de jonge hengstenkeuring. Twee van zijn jonge hengsten ontvingen een voorlopige selectie licentie. 
 
Facet-H v.d. Wechterholt is een zwarte grotemaats hengst van 105 cm. Zijn vader is Scot v.d. Garderenshof en zijn moeder is Valetta v.d. Bloemhof. Deze merrie is ook de moeder van de in 2012 goedgekeurde Da Vincie-H v.d. Wechterholt.
 
Fernondo v. Wenshall ontving ook een voorlopige selectielicentie. Ook deze hengst is zwart en meet 104 cm. Zijn vader is Berno v.d. Pelgrim (de algemeen kampioen van de hengstenkeuring 2014) en zijn moeder is Sabina v. Wenshall. Deze merrie is ook de moeder van de goedgekeurde hengst Zalvados v. Wenshall. 
Fernondo is gefokt door de familie Wensink in Eerbeek en is nu in eigendom van Harold Hamer uit Wijhe.
 
 

22-11-2014: Goede prestaties WOF leden op Nationale keuring

Op zaterdag 18 oktober 2014 werd de Nationale keuring van het Nederlands Shetland Pony Stamboek gehouden in Lunteren. Er waren 11 WOF kampioenen vertegenwoordigd, die zeer goed gepresteerd hebben. 
 
Nederlands kampioen jeugdige voorbrenger 5 t/m 10 jaar werd Femke Temmink uit Heino, samen met haar pony Promiss v. st. Brammelo. Femke van harte gefeliciteerd met deze prestatie!
 
Foto: Femke Temmink met Promiss v. st. Brammelo
 
Overige uitslagen:
Plaats 6 van 8: Hyundai of the Blue Stable, comb. de Blaauw/Geerdink uit Hoge Hexel
Plaats 3 van 6: Hilde Roos v.d. Vijmorgen, S. & M. Kruitbosch uit Welsum
Plaats 1 van 5: Fleur v.d. Menger, H.W.J. Hoogenkamp uit Heeten            
Plaats 3 van 7: Gipsy Lady v. Wimira, W. & M. Jaspers uit Radewijk         
Plaats 3 van 9: Floor v.d. Vijfmorgen, S. & M. Kruitbosch uit Welsum  
Plaats 3 van 4: Zelina v. Stal 't Hunebed, G. Stremmelaar uit Grafhorst
Plaats 1 van 6: Blossom-H v.d. Wechterholt, H.C. Hamer uit Wijhe
Plaats 1 van 6: Elly v.d. Garderenshof, H.C. Hamer uit Wijhe
Plaats 1 van 4: Donata v.d. Garderenhof, H.C. Hamer uit Wijhe
Plaats 2 van 3: Enrico v.d. Garderenshof, M.S. Hamer uit Heino
 
 
 

05-10-2014: Foto's kampioenen

De foto's van de kampioenen van de premiekeuring 2014, welke gemaakt zijn door Leontien Ruissen, zijn toegevoegd op de website. Je vindt ze onder de knop: foto's kampioenen. 
 
Foto: Donata v.d. Garderenshof, erekampioen 2014
 
 

05-10-2014: Uitslag per rubriek

De volledige uitslag van de premiekeuring 2014 per rubriek is nu ook beschikbaar: uitslag per rubriek
 
 

26-09-2014: Uitslagen en sfeerfoto's

De premiekeuring is weer achter de rug. Bij uitslagen vindt u alvast de kampioenen van de premiekeuring 2014. Ook zijn er (sfeer) foto's toegevoegd van beide keuringsdagen. Deze foto's vindt u onder de knop foto's overig.
 
De volledige uitslag volgt nog, evenals de foto's van de kampioenen.
 
 

10-09-2014: Premiekeuring 2014

Shetlandpony fokvereniging West Overijssen en Flevoland houdt op 19 en 20 september a.s. haar jaarlijkse premiekeuring.
 
Er zijn 305 pony's ingeschreven. Het belooft een kleurrijke keuring te worden, want er zijn ook dit jaar weer veel kleurvariaties vertegenwoordigd. 
 
De pony's worden gespreid over twee dagen gekeurd. Op vrijdag de één en tweejarige pony's, terwijl de veulens en oudere merries op zaterdag in de keuringsbaan verschijnen. 
 
Het evenement vindt plaats in de prachtig aangeklede manege Bartels te Mariënheem. De keuring begint beide dagen om 9.00 uur. 
 
Graag tot ziens in Manege Bartels, Boetelerveldweg 7 te Mariënheem.
 
 

10-09-2014: Nieuwe website

Welkom op onze nieuwe website. De site wordt binnenkort uitgebreid. Neem daarom snel weer een kijkje!